Project

Herbouw loods Stadsmijn Achterhoek door Wam&VanDuren

De filosofie van Stadsmijn Achterhoek wordt zoveel mogelijk toegepast bij de realisatie van eigen faciliteiten. Zo is allereerst geïnventariseerd of binnen de eigen projecten van de oprichters een opslaghal vrij zou komen. Dit bleek het geval te zijn bij een van de projecten van de Rouwmaat Groep, namelijk bij project Oldenhuis aan de Borculoseweg in Groenlo.

Op het terrein van de voormalige meubelfabriek stond een zogenaamde Frisomat opslagloods in redelijke goede conditie. Normaliter zou deze loods in grove delen gedemonteerd worden om als oud ijzer gerecycled te worden. Met de nieuwe bestemming als productie- en opslaghal voor Stadsmijn Achterhoek in gedachten, kon de unit door vakkrachten van Wam&VanDuren gedemonteerd worden voor transport. Na het vervoer van de unit naar bedrijventerrein de Laarberg (tussen de locaties van Kringloop Aktief en Rouwmaat Recycling) is de hal weer in zijn oorspronkelijk vorm opgebouwd.

Deze aanpak is een perfect voorbeeld van de werkwijze van Stadsmijn Achterhoek. Een bestaand gebouw of elementen daarvan, met de nieuwe bestemming of toepassing in gedachten, demonteren en vervoeren. Vervolgens met zo min mogelijk opslag, materiaalverlies en energie opnieuw toepassen in de oorspronkelijke gebruikstoepassing. Op die manier kunnen materialen opnieuw vele jaren gebruikt worden.