Project

Verkooppunt gebruikte bouwmaterialen inspirerende partner Kringloop Aktief

Stadsmijn Achterhoek wil met dè materialenmarktplaats van de Achterhoek een regionaal platform creëren om hergebruik van grondstoffen en gebruikte bouwmaterialen te stimuleren. De doelgroep bestaat uit de zakelijke markt waaronder projectontwikkelaars, woningcoöperaties, overheidsinstanties, architecten, slopers en natuurlijk de bouwers.

Er zullen ook herbruikbare producten en materialen zijn die voor de zakelijke markt minder aantrekkelijk zijn. Hierbij valt te denken aan producten met een beperkte oplage, incourante maatvoering of niet-rendabele arbeidsintensiteit om voor hergebruik geschikt te maken. Voorheen zouden dergelijke producten en materialen als reststroom worden verwerkt, maar Stichting Kringloop Aktief maakt hierin nu het verschil!

Door uitwisseling van herbruikbare producten met Kringloop Aktief zullen veel herbruikbare producten en materialen ook voor particuliere klanten beschikbaar zijn. Dankzij de (bouw)kringloopwinkels van Stichting Aktief kan de bouwkringloop nog efficiënter bediend worden!